“I see beauty everywhere”. Schoonheid met een hoofdletter.

Handen die graag wat doen ...... Schoonheid met een hoofdletterEven geen mensen die komen voor behandeling en bodywork. Het is winter én vakantie. Rust en meer binnen.
De tuin ligt er in diepe rust bij. Geen aarde om in te wroeten, los te maken, te cultiveren. Of het nu de grond is waar de planten groeien of het menselijk lichaam dat als de aarde in de mens is.
Maar ja, mijn handen zoeken en bewegen graag. Het wordt Lees verder

We zijn het allemaal: spiritueel. Ook als je nogal nuchter bent.

nuchter of zweverig. Hoe spiritueel ben jij?‘Maar daar ben ik te nuchter voor’. ‘Dat is niets voor mij, dat is zo zweverig’. ‘Dat gaat over spiritualiteit, daar doe ik niet aan’.

Zo maar wat zinnen die ik nog wel eens hoor. Als mensen horen wat ik doe. Of alleen nog maar de titel van de website zien. En dan denken ‘deze site is niet voor mij’ en weg zijn ze. Jammer!!
Als ze er dan achter komen dat ik lees meer

De bal is rond. En het leven?

de cirkel van leven

In mijn vorige blog schreef ik de zin ‘Twee stippen op de cirkel van leven. Geboorte en dood’. Het leven cyclisch voorgesteld en niet als een lijn die we aflopen.

We zijn zo gewend om alles in rechte lijnen te zien.  Gewoon efficiënt en een beetje leuk van A naar B.
In de natuur is er niets echt recht. Alles wat groeit draait en buigt, kronkelt. lees meer

“Hebben de dingen die we meemaken nog wel waarde als er niemand is om ze te liken?”

Hebben de dingen die we meemaken nog wel waarde als er niemand is om ze te liken?

Dit is een quote uit een artikel dat in april in een zaterdagbijlage van Trouw stond, geschreven door Karin Sitalsing. Groot afgedrukt op een pagina. Ik bleef er meteen aan hangen. De bijlage is daarom op de ‘bewaarstapel’ beland en komt nu ineens weer boven tafel. Zo gaat dat.

De echte titel van het artikel is ‘De virtuele potloodventer’. Ook veelzeggend. Lees meer

Crisis, verandering: Waarom iedereen z’n eigen plek heeft.

het grote geheel en de schakelsKort geleden was ik een dag aan het werk bij het programma touching the community soul, een prachtig programma waarin gezocht wordt naar nieuwe wegen voor fundamentele verandering. Anders kijken, anders zijn en anders doen.

Herman Wijffels hield daar een verhaal.
Niet zomaar een verhaal. Voor mij schetste hij in korte tijd heel helder wat Lees meer

Een zelfhulpboek in 7 en een halve minuut ;-) Durf je te dromen?

durf je te dromenDurf je te dromen? Wat is je droom? En wat is de passie die erachter zit, wat wil je met je droom bereiken. Wat houd je tegen? Hoe breng je je droom tot leven? Dat zijn nogal vragen! Toch gaat het daarover in dit filmpje: “Do you dare to dream?”.

Dit filmpje lijkt wel een zelfhulpboek in 7 en een halve minuut. Dat klinkt als Lees meer

“All issues are in your tissues”. Hoe shiatsu en bodywork werkt.

shiatsu en bodyworkBodywork en shiatsu, het is handarbeid. Het is het ambacht van aanraking met handen en hart.

Leven maakt indruk.

En laat indrukken achter. Ook in je lichaam. Als ervaring die wordt opgeslagen. Soms tijdelijk, soms blijvend. Zodat je lichaam zich ernaar gaat vormen. En ook de andere lagen van je leven, zoals Lees meer

Nog onbekend ?

Nog onbekend? Tuin de Lage Oorsprong OosterbeekIk zet hier net boven als titel ‘nog onbekend’. Wat gaat het worden? Zowel dit blog als de uiteindelijke titel.

Het onbekende als beginpunt. Het onbekende dat al wel een beetje gekend is. Zo half half in het bewustzijn, maar het laat zich nog niet vastpakken. En daar wel of niet in durven zijn. En wel of niet dat durven uitdrukken, ook als Lees meer

Hoe je als coach zomaar te kijk kunt staan.

Coaching en lenteperikelen: Deze tweet van Sandra Ahlers, kwam ineens voorbij op mijn scherm.

Ik vind hem goed!! Ik heb namelijk nogal moeite met deze winterse lente. Elke keer worden mijn plannen doorkruist. Lees meer