Coaching

Coaching helpt om eigen antwoorden te vinden op vragen, problemen en situaties waar je (steeds weer) tegen aan loopt in werk, relatie of leven. Ervaren en bewustwording van de mogelijkheden die je hebt, vaak veel meer of anders dan je denkt!
Beweging laten ontstaan in je manier van denken en doen. Een beweging die meer verbonden is met wie je bent.

Verandering? Burn-out? Leiderschap? Belangrijke keuzes? ‘Gedoe’ in relaties?

Coaching is ondersteunend bij belangrijke veranderingen, gebeurtenissen en beslissingen in je persoonlijke leven of ontwikkeling in je werk en loopbaan, passend terugkeren naar werk na bijvoorbeeld ziekte, of het ontwikkelen van leiderschap.

Je onderzoekt je wensen en verlangens. Je krijgt meer zicht op beweegredenen, overtuigingen, ervaringen, inzichten, kwaliteiten én manier van doen die je helpen of juist belemmeren in wat je eigenlijk wilt. Zo wordt weer helder wat je niet meer kon zien.

Als aanvulling op het denken ervaar je ook wat er fysiek gebeurt en wat je voelt. Dat stimuleert het contact met de eigen intelligentie, zodat je je eigen antwoorden op je vragen weet en problemen kunnen oplossen.

Afhankelijk van de vraag kan dit een diepgaand persoonlijk onderzoek en proces zijn, of juist een meer praktisch gericht traject waarin je oefent, ervaart en leert. Dit betekent dat het maatwerk is, afgestemd op de vraag.

Coaching stimuleert je om te bepalen welke stappen je kunt en wilt zetten en hoe je die concreet maakt in de dagelijkse praktijk.

coachingIk vertel wat ik waarneem en wat me opvalt, creëer ruimte, luister en stel vragen. Ik stimuleer en daag je uit om je inzicht te vergroten, te ervaren en verantwoordelijkheid te nemen voor hoe je omgaat met wat er in je leven gebeurt.

LEES OOK:

Crisis, verandering: Waarom iedereen z’n eigen plek heeft.
Hoe je als coach zomaar te kijk kunt staan.

Dit heb ik niet gemaakt?

Cito, Adhd. Is normaal wel normaal?
Gewoon en Bijzonder