Hoe je als coach zomaar te kijk kunt staan.

Coaching en lenteperikelen: Deze tweet van Sandra Ahlers, kwam ineens voorbij op mijn scherm.

Ik vind hem goed!! Ik heb namelijk nogal moeite met deze winterse lente. Elke keer worden mijn plannen doorkruist. Plannen voor alle dingen die ik in de tuin wil doen. Veel. Het beeld wat ik heb van hoe ik dan lekker in het zonnetje bezig ben. Zaaien, opruimen, laten groeien en bloeien.

Maar zoveel is duidelijk, ik heb er niets over te zeggen. Niets.

En ja, ik ben zo iemand die mensen leert om te gaan met omstandigheden die je niet kunt veranderen…….

Klagen over het weer doe ik trouwens niet zoveel. Ik ‘lijd’ meer in stilte 😉 Zo gaat dat bij meer introverte types zoals ik.
Plannen en ideeën, iets gaan doen, het stagneert. Lentekriebels die hun weg niet vinden. En dan maar helemaal niets meer doen. Ook niet al die andere dingen die wel gewoon kunnen. Op het randje van verveling. Onnodig lang achter het computerscherm blijven hangen.
En dan gaat dit nog maar om zoiets onnozels als het weer……Sta ik mooi te kijk als coach.

Al dat internetten brengt me langs veel informatie over marketing. Veel mooie info over hoe je jezelf in de markt zet als zelfstandig ondernemer. Hoe je bloggen en twitter gebruikt zodat je klanten je leren kennen, fan worden en bij je komen.

Maar dan ook dingen waar ik dan niet zo blij van wordt: Dat marketing veel makkelijker gaat als ik je zeg dat ik je probleem oplos. Om te beginnen met een gratis e-boek in ruil voor je e-mail adres, zodat ik je dan daarna ook mailings kan sturen. En laten zien hoe goed ik het inmiddels kan, maar vroeger, echt net zo onhandig was als jij.

Ja, ik snap dat het voor sommigen werkt, maar ik ga het niet zo doen.
Deze site en dit blog is zeker een marketinginstrument. Het is mijn uithangbord waarmee ik je uitnodig. Nu en dan zelfs probeer te verleiden. En natuurlijk hoop ik dat dat lukt.

Ik heb niet zo’n zin om als maar te laten zien hoe wijs ik ben, hoe goed ik het leven begrijp. Of hoe fijn het voor jou zou zijn als je dat ook zou doen (oef, die is erg). En je probleem kan ik niet even voor je oplossen. Dat werkt altijd maar heel even en is geen echte oplossing. Pas als je een echt eigen antwoord ontdekt veranderd er iets. (zie ook dit blog)

Ik leef mijn leven en (eigen)wijsheid. Ik wil dat graag met je delen, zodat jij je antwoorden kunt vinden. Als het je aanspreekt, als je dat ook wilt, als je iets zoekt, een vraag hebt. Ik oefen om steeds opener en ruimhartiger te zijn, gewoon een mens te zijn. Daar gebruik ik onder andere dit blog voor. Ondertussen leef en leer ik verder, vind ik ook steeds weer antwoorden. Ook door jou.
En, o ja niet vergeten, door het winterse lenteweer!

2 thoughts on “Hoe je als coach zomaar te kijk kunt staan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *