Shiatsu Bodywork

Er zijn veel vormen van shiatsu en bodywork, behandeling waarbij het lichaam het beginpunt is. Vaak staat een bepaalde techniek centraal en is de focus gericht op de oplossing van het probleem.

De kracht van bewuste aanraking

Terwijl de kracht nu juist zit in de bewuste aanraking en de verbinding met het leven dat verborgen ligt onder het probleem. Daar ligt het echte levenspotentieel.
Door daar opnieuw verbinding mee te maken ontstaat er ruimte voor vitaliteit, herstel en ontwikkeling en om je echte leven op te pakken.

shiatsu bodywork

De gebruikte technieken, zoals druk, strekking, massage en ritme, ondersteunen dit. Afgestemd op wat nodig is.

Belangrijke basis in de technieken die ik gebruik is shiatsu. Een vorm van manuele therapie gebaseerd op Oosterse geneeswijze. Het werken met druk geven op het lichaam en de meridianen, strekking en mobilisatie staat hierin centraal. In het lichaam vind je de afspiegeling van iemands conditie en functioneren op lichamelijk, emotioneel, geestelijk en spiritueel niveau.

Dit vul ik aan met allerlei technieken uit andere bodywork disciplines en  basiskennis van de Westerse medische geneeskunde.
Ik werk met wat het lichaam op dit moment laat zien en volg de natuurlijke beweging.

Een moeilijke periode in je leven? Fysieke klachten? Moe, burn-out, rugpijn, depressief?

De aanleiding om bodywork te doen kan heel divers zijn: een verlangen om anders te leven, een fysieke klacht als moeheid, rugpijn, hoofdpijn of depressie of ondersteuning in een lastige periode van je leven.

Tijdens de behandeling heb je gewoon je kleding aan. Draag daarom makkelijk zittende kleding.
De frequentie van de afspraken stellen we samen vast na de eerste keer. Het hangt af van de vraag, klacht en conditie en wat je wilt.

Martijn van DamMartijn van Dam, www.giraffeweb.nl
“De behandelingen die ik bij Dagmar onderga kenmerken zich door een diepgaande aanraking waardoor mijn lijf, emoties, denken en universeel bewustzijn weer ‘in sync’ raken. Daar waar ik blokkades in emoties en gedachten heb, blokkeert ook mijn lichaam. Dagmar weet -letterlijk– feilloos haar vinger op de zere plek te leggen, waardoor de energie weer gaat stromen. Het stelt mij in staat om als mens mijn volle potentie te benutten, in werk en privé, niet gehinderd door onnodige ballast. Loslaten in overgave, in een vertrouwelijke sfeer is misschien het meest treffend omschreven wat er gebeurd als ik bij Dagmar op de mat lig.”

LEES OOK:

“All issues are in your tissues” Hoe shiatsu, bodywork werkt.
Dit heb ik niet gemaakt?
Hoe je als coach zomaar te kijk kunt staan.
Gewoon en Bijzonder