Een zelfhulpboek in 7 en een halve minuut ;-) Durf je te dromen?

durf je te dromenDurf je te dromen? Wat is je droom? En wat is de passie die erachter zit, wat wil je met je droom bereiken. Wat houd je tegen? Hoe breng je je droom tot leven? Dat zijn nogal vragen! Toch gaat het daarover in dit filmpje: “Do you dare to dream?”.

Dit filmpje lijkt wel een zelfhulpboek in 7 en een halve minuut. Dat klinkt als een reclameslogan die niet waar kan zijn. Net zoals de meeste zelfhulpboeken die teveel beloven….
Gelukkig maar, anders was ik werkloos (ja, flauw).

Maar even serieus. Dit is toch echt wel een goed filmpje. Weer* zo’n duidelijke en snelle animatie die de stappen in verandering en ontwikkeling helder maakt. Met wat humor ook door de leuke tekeningen.
Over de weg die we afleggen in het leven.
Hoe we als kind veel leren bijvoorbeeld. Heel veel leren. Behalve om op onszelf te vertrouwen.
En vaak ook niet om helder te hebben wat je graag wilt doen. En vooral: waarom je dat zo graag doet. Waar gaat het je echt om in je leven?

Dat gaat verder dan een beetje dromen of fantaseren. Of beter: het komt dichter bij dan dromen. De droom verbinden met je kern. Verankeren als het ware. Zodat je hem kunt belichamen. Zo worden dromen levend.
Maar dat gaat natuurlijk niet vanzelf. Je komt nogal wat tegen als je uit je comfortzone gaat en nieuw gebied betreedt. Angst om te verliezen wat je hebt, of nog enger….wie je bent. De aantrekkingskracht ook van het nieuwe, het mogelijke, het misschien.

Je droom leven. Meestal heeft dat nogal wat om het lijf. Letterlijk ook is mijn ervaring. Daarom werk ik zoveel fysiek met shiatsu en chi kung.
Maar het is goed om de stappen te kennen en te herkennen. Dat is wat het filmpje doet.

Verder hou ik mijn mond erover. Kijk zelf maar naar de beelden, dat is veel leuker.
Nou ja, nog een quote dan:

“You are the star of your own life.
Whatever you don’t decide others will decide for you.”

Een filmpje van Inknowation
En met dank aan Suzanne de Riet, want zij wees me op deze animatie!

* Een andere animatie over het onderwijssysteem vind je in dit eerdere blog.

4 thoughts on “Een zelfhulpboek in 7 en een halve minuut ;-) Durf je te dromen?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *