Daten met de online wereld

Ik ben aan het proeven van de online wereld.
Er gaat een nieuwe wereld open. Misschien kennen jullie hem al lang. Bloggen, twitter.
Mijn aantal inlognamen en wachtwoorden groeit schrikbarend.
Ik leer een nieuwe taal,  als taal van een nieuw land.

Natuurlijk was ik al lang online. Ook op linkedin te vinden, zoals dat hoort. Al jaren een website.
Verder vond ik er ook wel wat van.
Vooral dat het niet zo paste bij waar ik voor sta: dat mensen zich herinneren waar het hen om gaat in het leven, het leven leiden dat echt bij ze hoort.
De natuur als voorbeeld, bron van intelligentie. Het fysieke lichaam gebruiken als ingang om ons weer te herinneren wie we echt zijn. Tuin, bos, beweging, goede voeding.
En nog veel meer nobele en belangrijke dingen.
De online wereld dus niet. Dat was toch meer het oppervlakkig tijdverdrijf.
Juist ja, dat is inderdaad een oordeel.

En ja, er is heel veel oppervlakkig en fout in de online wereld.
Net als in het gewone leven.
Dat is nog geen reden om er niet aan mee te doen, of het niet een deel van mij te laten zijn.
Het is immers al deel van mij, zoals alles om me heen dat is.
De vraag is meer wat ik er mee doe.

Ik ontdek er mooie mensen die met mooie dingen bezig zijn. Mensen die geven van hun kennis en ervaring. Die laten zien wie ze zijn en wat ze doen, wat ze bezig houdt in het leven, waar ze naar op zoek zijn.

En het biedt mij de kans te laten zien wat ik doe, wie ik ben en wat ik te geven heb. Zodat ik zichtbaar ben, bereikbaar. Echt en direct.

Het is precies dat wat voor mij zo spannend is aan de online wereld. En dan is het altijd handig als je er gewoon een oordeel over hebt.
Oordelen werken namelijk erg goed als excuus om zelf afstand te kunnen houden.

Dit blog schrijven in de online wereld gaat prima samen met echt aanwezig zijn in het gewone leven. Alle dingen waar ik veel waarde aan toeken zijn er gewoon.
Altijd, waar ik ook ben.
Of ik nu verwondert kijk naar een winterkoninkje dat een zandbad neemt (echt, gewoon voor het raam net, nog nooit eerder gezien!), in de tuin rommel, een coaching of behandeling geef, of op mijn website schrijf.
Het is allemaal deel van mij en daarmee van mijn werk.

Ik neem jullie daar graag in mee door hier op deze plek aanwezig te zijn. Benieuwd wat deze nieuwe relatie brengt.

4 thoughts on “Daten met de online wereld

  1. Elja

    Mooi gezegd. Ik denk dat het voor veel mensen geldt, dat idee dat die online wereld en zeker Twitter oppervlakkig is. Maar zo voelt het voor mij ook niet, en dat komt natuurlijk grotendeels door #blogpraat. Dat bepaalt toch wel voor een groot deel mijn online wereld, denk ik eigenlijk. En daarom voelt de online wereld voor mij zo fijn en mooi en vol kansen en connecties!

    Reply
  2. Liesbeth

    Ik ben ook pas twee maanden bezig met bloggen, rolde er in via de #50books. En wat heeft het me al een rijkdom gebracht! Wat veel prachtige nieuwe mensen die ik anders nooit had “leren kennen”. Bij sommigen voelt het nml. echt als kennen. Bijzonder en heel mooi!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *